Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Factoring-rahoitus

Factoring-rahoitus tarkoittaa myyntisaatavien (eli lähettämiesi laskujen) panttaamista luottoa vastaan. Suomeksi sanottuna saat rahat tilille heti laskun lähetettyäsi riippumatta siitä, koska asiakas sen maksaa. Mikä parasta, palvelu on erittäin edullinen sillä laskut toimivat erittäin hyvälaatuisena vakuutena. Tutustu myös joustavaan yksittäisten laskujen myyntiin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Rahoittamo Oy:n factoring tarjoaa sinulle laadukasta ja ripeää palvelua edullisin hinnoin joustavalla sopimuksella ilman vuosimaksua. Voit saada rahoituspäätöksen jopa saman päivän aikana kun otat yhteyttä nyt.

Factoring-rahoitus tarkoittaa Suomessa yrityksen käyttöpääomatarpeen tyydyttämistä ja maksuvalmiuden nostoa panttaamalla myyntisaatavat pankille tai rahoitusyhtiölle luottoa vastaan. Kansainvälisesti factoring voidaan ymmärtää yleiskäsitteenä kaikille myyntisaatavien rahoitusmuodoille, jossa laskusaatavat myydään tai ne toimivat saadun rahoituksen vakuutena. 

Factoringin yleisin muoto on pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoama limiitti. Yleensä factoringrahoituksessa ei tarvita myyntisaatavien lisäksi erillistä vakuutta mahdollisten henkilötakausten lisäksi ja yrityksen reaalivakuudet säästyvät muihin tarpeisiin.

Onko factoring kallista?

Factoringrahoituksen kustannus on kilpailukykyinen verrattuna esim. luottokorttiyhtiöiden provisioihin tai käteisalennuksiin. Maksuvalmiuden lisääntyminen mahdollistaa myös omien ostojen käteisalennuksen käytön ja parempien maksu-, toimitus- ja hintaehtojen tarjoamisen omille asiakasyrityksille.

Factoringrahoituksen perustana on rahoitusyhtiön ja asiakasyrityksen välillä solmittu yhteistyösopimus, jonka mukaan asiakasyritys siirtää myyntisaatavansa rahoitusyhtiölle tämän myöntämän rahoituksen vakuudeksi.

Factoringrahoitus sopii yritysten ja yhteisöjen välisen jälkikäteislaskutuksella tapahtuvan kaupankäynnin rahoitukseen. Erityisen hyvin factoring sopii kasvaville yrityksille ja toimialoille, joissa sovelletaan pitkiä maksuehtoja sekä myös sesonkivaihteluiden rahoitustarpeisiin.

Factoringrahoitukseen voidaan liittää myyntireskontran hoito ja myyntisaatavien huomautus- ja perintäpalvelu.

Myyntisaatavien rahoitus helpottaa kassan ja maksuvalmiuden suunnittelua. Kun toteutuneen myynnin kassavirtoja aikaistetaan, rahankierto nopeutuu.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!