Arkisin 9–17
asiakaspalvelu@rahoittamo.com
0207 342 642

Laskujen osto

Laskun myyminen (eli laskujen osto rahoitusyhtiön näkökulmasta) on myyntisaatavarahoituksen muoto. Sillä tarkoitetaan myyntisaatavien rahaksi muuttamista myymällä joko yksittäisiä tai useampia laskuja rahoitusyhtiölle, joka maksaa myyjälle saatavien pääoman heti vähennettynä vain rahoitusprovisiolla ja käsittelymaksulla.

Laskujen myymisellä myyjäyritys parantaa tulorahoituksen ennakoitavuutta ja voi keskittyä ydinliiketoimintaansa. Laskujen osto palveluna auttaa varsinkin sesonkivaihtelusta johtuvan epätasaisen tulovirran tasoittamisessa ja toimialoilla, joissa pitkät maksuehdot ovat tavanomaisia.

Laskujen myymiseen liittyy myös kirjanpidollisia etuja, koska maksua odottavissa myyntisaatavissa rahat seisovat, eivätkä tuota mitään. Laskujen myynnillä pystyt parantamaan yrityksesi tilinpäätöksessä näkyvää käteisvarojen määrää ja maksuvalmiuden tunnuslukuja, mikä parantaa yrityksesi luottoluokitusta.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä edullista tarjousta laskujen ostosta. Ostamme laskusi joko kertaluontoisesti tai jatkuvalla sopimuksella, joka on joustava ilman piilokuluja.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Edullinen vaihtoehto

Laskujen myymisen kustannus on varsin edullinen verrattuna esimerkiksi luottokorttien provisioihin tai yleisesti käytössä oleviin käteis- ja kassa-alennuksiin.

Yrityksesi maksuvalmiuden parantuminen mahdollistaa käteis- ja kassa-alennusten hyödyntämisen omissa ostoissasi ja parantaa muutenkin yrityksesi neuvotteluasemaa hankintoja tehdessäsi. Laskujen myyminen on näppärä tapa rahoittaa kasvua ja investointeja.

Laskujen osto -palvelumme asiakkaana voit myös tarjota kilpailukykyisempiä maksu-, toimitus- ja hintaehtoja omille asiakkaillesi.

Laskujen ostaminen voidaan liittää ulkoistettuun myyntireskontran hoitoon ja myyntisaatavien huomautus- ja perintäpalveluun, jolloin säästyt ylimääräiseltä työltä, jos omat asiakkaasi eivät maksakaan sovitusti.

Pääset eroon eräpäivien valvonnasta, maksumuistutusten lähettämisestä, saatavien perinnästä, lisämaksuaikaa pyytävien asiakkaidesi puheluista ja epäselvien maksujen selvittelystä, jotka nykyisellään sitovat kallisarvoista työaikaasi.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä kilpailukykyistä tarjousta laskujen ostosta. Ostamme laskusi joko kertaluontoisesti tai jatkuvalla sopimuksella. Mikäli olet kiinnostunut siirtämään kaikki laskusi meille ja ulkoistamaan koko laskutusprosessin, voit tutustua laskurahoituspalveluumme.

Laskujen osto luottoriskillä vai ilman?

Laskujen osto -palvelussa rahoitusyhtiö voi ostaa laskut ilman ostajaan liittyvää luottotappioriskiä tai luottotappioriskillä. Mikäli riski ostajan maksukyvyttömyydestä säilyy laskun myyjällä, puhutaan laskun ostosta ilman luottoriskiä. Mikäli riski ostajan maksukyvyttömyydestä ulkoistetaan laskun myynnin yhteydessä rahoitusyhtiölle, puhutaan laskun ostosta luottoriskillä.

Yleensä laskurahoitusyhtiöt ulkoistavat ottamansa luottoriskin edelleen luottovakuutusyhtiölle ja lisäävät luottovakuutuksen kustannukset rahoitettavan laskun myyjäosapuolen maksettavaksi.

Ostajariskin eli luottotappioriskin siirto rahoitusyhtiölle vaikuttaa siten korottavasti rahoituksen hintaan ja aiheuttaa myös muita rajoituksia rahoituksen käyttöön, koska rahoitusyhtiö ja luottovakuutusyhtiö voivat hyväksyä vain varsin luottokelpoisten ostajayritysten luottoriskin kannettavakseen.

Rahoittamo Oy tarjoaa asiakkailleen ensisijaisesti laskujen ostoa ilman luottoriskiä, koska näkemyksemme mukaan luottoriskin ulkoistamisesta aiheutuvat kustannukset ovat epäsuhteessa luottoriskin ulkoistamisesta saataviin hyötyihin. Luottotappioilta ja monilta muiltakin murheilta välttyy helpoiten siten, ettei lähde ylipäätään tekemään luottokauppaa maksukyvyltään heikkojen asiakkaiden kanssa.

Rahoittamon asiakkaana saat käyttöösi luottotietoalan ajantasaisimmat tietokannat yritysten luottoluokituksista ja asiantuntijamme auttavat sinua omien asiakkaidesi luottokelpoisuuden valvomisessa ja uusien asiakkaiden valinnassa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Call Now Button