Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Laskurahoitus

Laskurahoituspalvelun edut:

 • 100 % rahoitusaste.
 • Ei vuosimaksua. Ei piilokuluja.
 • Joustava sopimus. Ei määräaikaisuutta.

Luotettava kumppani:

 • Kotimainen rahoitus.
 • Yli 10 vuoden kokemus.
 • Yli 300 pitkäaikaista asiakasta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Mikä on laskurahoitus? Laskurahoituksessa yritys siirtää myyntisaataviaan rahoitusyhtiölle ja saa niitä vastaan edullista luottoa. Laskurahoitus on käytännössä laskujen myyminen on siis tapa saada laskuihin sidotut varat välittömästi yrityksen käyttöön.

Etenkin isojen asiakkaiden edellyttämät pitkät maksuajat voivat asettaa yrityksen talouden koville. Tällöin laskurahoitus on hyvä tapa paikata väliaikaista kassavajetta. Rahoittamo tarjoaa edullista ja joustavaa laskurahoitusta ja voit myydä yksittäisen tai useamman laskun eikä se velvoita yritystäsi pitkään sopimukseen. Olemme 100 %:sesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Laskurahoitus ja 8 hyvää syytä käyttää palvelua

1. Yritys saa rahat heti käyttöönsä

Rahoittamo tarjoaa luottoa yrityksen laskusaatavia vastaan nopeasti ja tehokkaasti. Myymällä laskunsa Rahoittamolle yritys voi nopeuttaa kassan kiertoa huomattavasti.

Toisin kuin monet kilpailijansa Rahoittamo tilittää myytävän laskun summan miltei sataprosenttisesti yrityksen tilille. Summasta vähennetään ainoastaan rahoitusprovisio ja käsittelymaksu. Rahat siirtyvät yrityksellesi parhaimmillaan vielä saman päivän aikana.

2. Laskujen rahoitus on helppoa – laskutus jatkuu normaalisti

Laskujen myynti Rahoittamolle on erittäin helppoa. Yritys laatii myyntisaatavistaan laskun aivan normaaliin tapaan ja lähettää sen Rahoittamolle sähköisessä muodossa esimerkiksi PDF- tai Finvoice-tiedostona. Rahoittamo lisää laskuun tarvittavat siirtomerkinnät ja lähettää laskun vastaanottajalle tämän toivomaa kanavaa pitkin – verkkolaskuna, sähköpostissa tai kirjepostissa. Meidän kautta onnistuu myös yksittäisen laskusi rahoitus.

3. Yritys päättää itse, mitkä laskut myydään

Pankkien ja muiden rahoitusyhtiöiden tarjoamat perinteiset factoringsopimukset edellyttävät pitkäaikaista sitoutumista laskurahoitukseen. Tällöin yrityksen on pakko ohjata kaikki laskunsa factoringpalveluun.

Rahoittamo tekee asiat toisin. Rahoittamon laskurahoitusasiakkaat saavat itse päättää mitkä laskut myydään eteenpäin ja mitkä hoidetaan itse. Meidän kauttamme onnistuu myös jopa yksittäisen laskun rahoitus.

Rahoittamo tekee yritysten kanssa myös pitkäkestoisia factoringsopimuksia. Tällöin kaikki yrityksen laskutus hoidetaan Rahoittamon kautta. Tällöin yritys hyötyy laskurahoituksen monista eduista pysyvästi. Pitkäkestoiset rahoitussopimukset ovat luonnollisesti ehdoiltaan edullisempia kuin vain yksittäisten laskujen myyminen.

4. Rahoittamo hoitaa valvonnan ja perinnän

Rahoittamo hoitaa ostamiensa laskujen seurannan. Rahoittamo hoitaa eräpäiväseurannan ja pitää huolta maksusuunnitelmien valvonnasta. Tarvittaessa Rahoittamo myös lähettää muistutuksen erääntyneestä laskusta ja ryhtyy tilanteen niin vaatiessa sovittuihin muihin perintätoimiin. Nämä toimenpiteet suoritetaan hyvää perintätapaa ja asiakasta kunnioittaen. Valvonnan ja perinnän ulkoistaminen Rahoittamolle säästää yritykseltä merkittävästi aikaa, vaivaa ja päänsärkyä.

5. Laskurahoitus tukee kasvuyrityksiä ja tasoittaa kausivaihtelua

Joustava laskurahoitus voi olla hyödyksi monenlaisille yrityksille. Rahoituspalvelun avulla tasoitetaan esimerkiksi liiketoiminnan kausivaihteluja. Erityisen hyvin laskurahoitus palvelee kasvuyrityksiä, joiden on tärkeää päästä tekemään nopeita investointeja ja vaihto-omaisuushankintoja. Oikein käytettynä Rahoittamon palvelu vauhdittaa kassan kiertoa ja tukee liiketoiminnan kasvua.

6. Laskurahoituksella yritys pääsee keskittymään ydinliiketoimintaansa

Laskujen rahoitus Rahoittamolle vapauttaa yrityksen voimavaroja muihin tehtäviin. Kun yrityksen ei tarvitse murehtia kassan riittävyydestä, eräpäivien valvonnasta eikä perinnästä, se pääsee keskittymään varsinaiseen liiketoimintaansa. Tämä virtaviivaistaa yrityksen prosesseja ja vähentää laskutuksen hallintaan kuluvia työtunteja.

7. Rahoittamo tarjoaa yritykselle uutta tietoa asiakkaista

Yritys saa arvokasta tietoa asiakkaistaan aloittaessaan yhteistyön Rahoittamon kanssa. Rahoittamo arvioi yrityksen tärkeimpien laskutusasiakkaiden luottoriskit ja laatii selvityksen pohjalta raportin. Raportti toimitetaan suoraan yrityksen vapaaseen käyttöön. Tiedoista voi olla huomattavaa hyötyä liiketoiminnan suunnittelussa ja riskien hallinnassa.

8. Palvelu ei edellytä reaalivakuuksia

Laskusaatavat toimivat käytännössä yritysluoton vakuutena. Siksi reaalivakuuksia ei tarvita. Laskusaatavien käyttäminen vakuutena on turvallinen ja joustava vaihtoehto.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Useimmin kysytyt kysymykset

Laskujen kaupassa veloitamme ainoastaan rahoitusprovision laskun loppusummasta ja laskunkäsittelymaksun. Laskurahoituksen hintaan vaikuttaa eniten laskun loppusumma, ostajayrityksen luottoluokitus ja laskun maksuehto.

Rahoittamon laskurahoitussopimus on kuitenkin joustava, joten se velvoita yritystäsi pitkään sopimukseen. Emme myöskään veloita vuosimaksuja tai muita piilokuluja, kuten moni kilpailijamme. Olemme myös 100 %:sesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Laskurahoitus sopii hyvin erilaisille yrityksille ja monenlaisiin liiketoimintamalleihin. Laskurahoitus on nykyään itsestään selvä työkalu monen suomalaisen kasvuyrityksen kassavirranhallinnassa ja kasvutarinassa.

Laskurahoituksen avulla saat rahoitusyhtiöltä kolme tärkeää palvelua:

 1. Saat rahat heti laskutuspäivänä yrityksesi tilille vähennettynä ainoastaan rahoitusprovisiolla ja laskunkäsittelymaksulla.
 2. Rahoitusyhtiö hoitaa myyntireskontran ylläpidon ja tarvittaessa laskujen karhuamisen.
 3. Saat rahoitusyhtiön asiantuntijoiden apua nykyisten ja tulevien asiakkaittesi luottokelpoisuuden arvioimiseksi.

Rahoittamon asiakkaat operoivat kymmenillä eri toimialoilla palvelujen, teollisuuden ja tavarakaupan aloilla aina mainostoimistoista rakennusliikkeisiin. Asiakkaamme ovat pieniä ja keskisuuria Suomen kaupparekisteriin kuuluvia henkilö- ja osakeyhtiöitä. Laskurahoitus soveltuu siis hyvin erilaisille yrityksille ja liiketoimintamalleille.

Yleisellä tasolla laskurahoitus on erinomainen vaihtoehto varsinkin sellaisille yrityksille, joilla pääomaa on sidottu varastoon tai pitkät laskujenmaksuajat vaikuttavat hidastavasti yrityksen kassavirtaan.

Kokemuksemme mukaan kaikessa liiketoiminnassa on ensiarvoisen tärkeää, että laskuttava yritys saa maksut mahdollisimman nopeasti. Kassan kiertonopeuden kriittisyys korostuu varsinkin silloin, jos yrityksen toiminta ja toimiala on sellainen, jossa laskutettavaa syntyy harvakseltaan ja laskut ovat sen vuoksi isoja.

Yrityksen liikevaihtoon nähden suuret laskut, laskutus kerran kuukaudessa, 60–90 päivän maksuehdot ja valitettavan yleiset maksuviiveet laskujen eräännyttyä ovat sellainen kombinaatio, joka voi pahimmillaan lamaannuttaa yrityksen toiminnan, kun kipeästi kaivatut maksut odottavat suuryritysasiakkaiden reskontrajonossa.

Jos yritykselläsi on ainoastaan erittäin vakavaraisia ja säntillisiä asiakkaita ja olet pystynyt sopimaan heidän kanssaan oman kassanhallintasi kannalta riittävän lyhyet maksuehdot ja laskuja on kappalemääräisesti vähän, niin siinä tapauksessa laskurahoitus ei välttämättä ole tarpeellista.

Usein on kuitenkin niin, että liiketoiminnan kasvun jatkumista varten pitäisi tehdä rohkeasti investointeja. Jos yritykselläsi ei silloin ole yrityslainan edellyttämiä vakuuksia käytettävänään, voi laskurahoitus olla ratkaisu, vaikka laskurahoitus perinteisesti ajatellaankin käyttöpääomarahoitukseksi (eikä investointirahoitukseksi).

Laskurahoituksen hyöty on siis se, että:

 1. vältyt turhilta luottotappioilta
 2. sinun ei tarvitse huolehtia laskujen karhuamisesta
 3. saat laskuista heti rahat tilillesi.

Perinteisten pankkien tarjoamia yrityslainoja koskeva kiristynyt EU-sääntely on edesauttanut laskurahoituksen suosion kasvua. Pankeilla on ollut viime vuosina tarjolla hyvin niukasti rahoitusta pienille yrityksille ja tämä on käytännössä hidastanut pienten yritysten kasvua Suomessa.

Laskurahoituksessa on myös se hyvä puoli, että sesonkipainotteisesti toimiva yritys pystyy tasoittamaan kassavirtaansa huomattavasti, koska yritys voi käyttää laskurahoitusta joustavasti myyden yhden tai useamman laskun aina tarpeen mukaan.

Näin toimimalla yrityksen rahoituksen suunnittelu helpottuu, mikä mahdollistaa paremman neuvotteluaseman omissa ostoissa (mm. kassa-alennusten hyödyntämisen) ja luottotappioriskien pienentymisen.

Voit valita vapaasti mitkä laskut haluat rahoittaa. Voit rahoittaa yksittäisiä laskuja tai kaikki yrityksesi laskut. Palvelumme on siis joustava ja sitä voi käyttää oman tarpeen mukaan.