fbpx
Arkisin 9–17
asiakaspalvelu@rahoittamo.com
0207 342 642

Laskujen osto – Myy laskusi heti

Laskujen osto on myyntisaatavarahoituksen muoto, joka tarkoittaa erääntymättömien myyntisaatavien rahaksi muuttamista myymällä ne rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiö maksaa myyjälle saatavien nimellispääoman heti vähennettynä vain rahoitusprovisiolla ja laskunkäsittelymaksulla.

Ota yhteyttä ja kysy Rahoittamo Oy:ltä kilpailukykyistä tarjousta laskurahoituksesta. Puhelin 0207 342 642.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Laskujen myymisen hyödyt

Laskun myyvä yritys hyötyy saamalla rahat suoraan yrityksen tilille ja näin parantaa yrityksen kassavirtaa.

 • Saat rahat heti yrityksesi tilille.
 • Voit parantaa kilpailukykyäsi tarjoamalla asiakkaillesi pidemmät maksuajat.
 • Ulkoista laskuihin liittyvä hallinnointi ja karhuaminen. Eräpäivien valvonta jää pois.
 • Paranna yrityksesi maksuvalmiutta ja hyödynnä käteis- ja kassa-alennuksia omissa ostoissa.
 • Tasoita yrityksesi kassavirtaa ja helpota rahoitussuunnittelua.

Rahoittamo tarjoaa joustavaa laskurahoitusta. Voit tarpeesi mukaan myydä yhden tai useamman laskun, eikä laskun myyminen sitouta sinua pitkään sopimukseen.

Palvelua maalaisjärjellä

Pienet asiakkaat tuntevat usein jäävänsä isojen talojen prosessien jalkoihin ja yrittäjä voi löytää itsensä luukusta luukkuun -rallin keskeltä.

Meillä Rahoittamossa asiat hoidetaan maalaisjärjellä.

 • Sinua palvelee aina sama henkilö, joten asiat hoituvat nopeasti yhdellä yhteydenotolla, kun molemmat ovat alusta alkaen kartalla laskutuksen kokonaistilanteesta.
 • Mikäli laskujen karhuamista tarvitaan, hoidamme sen yksilölliset toiveesi huomioiden ja asiakassuhteitasi rasittamatta.
 • Selkeät raportit saavat kiitosta kirjanpitäjältä ja alentavat kirjanpitokuluja.

Lupaamme, että meillä pienemmätkään asiakkaat eivät tunne hukkuvansa byrokratian keskelle.

Näin ostamme laskusi

1) Toimitat palvelun tai tavaran asiakkaalleesi.

2) Luot laskun.

3) Lähetät laskun Rahoittamolle sähköpostilla tai muuten sähköisesti.

4) Teemme luottopäätöksen heti ja lisäämme siirtomerkinnän ja muut tarvittavat laskujen myynti -palvelun edellyttämät muutokset laskulle.

5) Lähetämme laskun asiakkaallesi asiakkaasi edellyttämää kanavaa pitkin (paperi-, sähköposti- tai verkkolasku).

6) Tilitämme laskun myynnistä rahat vähennettynä rahoituskuluilla samana päivänä yrityksellesi.

Laskutuskäytäntönne tai laskun ulkonäön ei tarvitse muuttua laskun myynti -palvelua käytettäessä. Ainoa muutos laskussa on laskun myynnistä kertova siirtomerkintä ja Rahoittamon tilinumero.

Laskujen myynti sopii niin pienille kuin isoille yrityksille. Ota yhteyttä niin kerromme lisää, miten laskujen myynti voi vapauttaa voimavaroja liiketoiminnan kasvuun.

Minkälaiset laskut ostamme?

 • Laskuttajana toimii suomalainen yritys
 • Laskun maksaja on luottokelpoinen
 • Laskutus tapahtuu kun tavara tai palvelu on jo toimitettu
 • Lasku voi olla suuri tai pieni
 • Lasku on riidaton ja aiheellinen (myös maksajan mielestä)

Tavallinen rahoitus vai laskujen myynti?

Yritysten taloudelliset resurssit on usein sidottu uuden liiketoiminnan kehittämiseen, varastoon ja kiinteisiin kuluihin. Jos yrityksen pääomaa ei ole runsaasti poikkeustilanteita varten, talous voi olla vaakalaudalla. Tämä asettaa haasteita käyttöpääoman hallinnalle, ja pienetkin yllätykset tai heilahdukset voivat johtaa tilanteeseen, jossa omat maksut myöhästyvät asiakkaiden maksuviiveen vuoksi.

Kasvuvaiheen yritys voi välttää kuoppia kassavirrassa myymällä laskujaan rahoitusyhtiölle. Tällöin yritys siirtää valikoidun osan laskusaatavistaan rahoitusyhtiölle ja selviää näin yli taloudellisesti vaikeasta kaudesta.

Yritys voi myös hakea vaikka Ely-keskuksen tukia tai hakea tavallista rahoitusta. Tavallisen rahoituksen saaminen on usein hidas prosessi ja pienenkin kertasumman hakeminen voi olla yllättävän työlästä ilman konkreettista vakuutta tai vastinetta lainalle.

Laskut toimivat erinomaisena vakuutena ja siksi laskujen myynti on edullinen, joustava ja hyvä tapa rahoittaa kassavirran heilahteluita.

Laskujen vakuusarvo ja palvelun hinta

Palvelu hinnoitellaan tapauskohtaisesti ja lopullinen hinta määräytyy laskun maksuehtojen ja ostajan luottoluokituksen perusteella. Kustannus on pitkissäkin maksuehdoissa enintään muutaman prosentin luokkaa.

Laskujen myynnin kustannus on kilpailukykyinen esimerkiksi tavanomaiseen käteisalennukseen verrattuna ja verrannollinen luottokorttiyhtiöiden perimään komissioon tai yleisesti käytössä oleviin käteis- ja kassa-alennuksiin.

Et enää toimi asiakkaidesi pankkiirina

Asiakkaanamme parannat omaa maksukykyäsi, kun saat rahat myyntisaatavista laskutushetkellä.

Näin pääset hyödyntämään kassa- ja käteisalennuksia omissa hankinnoissasi sekä rahoittamaan tarvittavat investoinnit tulorahoituksella. Tämä on suuri etu!

Jos aiemmin asiakkaidesi maksut myöhästyivät, yrityksesi oli aina auttamassa, ymmärtämässä ja joustamassa. Nyt ulkoistat asiakkaidesi maksuviiveen ja muistuttelun meille ja voit keskittyä ydintoimintaasi.

Kuka kantaa luottoriskin?

Laskun ostossa rahoitusyhtiö voi sopimuksesta riippuen ostaa laskut ilman ostajasta aiheutuvaa luottotappioriskiä tai luottotappioriskillä. Mikäli riski ostajan maksukyvyttömyydestä säilyy laskun myyjällä, puhutaan laskun ostosta ilman luottoriskiä. Mikäli riski ostajan maksukyvyttömyydestä ulkoistetaan laskun myynnin yhteydessä rahoitusyhtiölle, puhutaan laskun ostosta luottoriskillä.

Yleensä laskurahoitusyhtiöt ulkoistavat ottamansa luottoriskin edelleen luottovakuutusyhtiölle ja lisäävät vakuutuksen kustannukset katteineen laskun myyjän maksettavaksi.

Ostajariskin siirto rahoitusyhtiölle vaikuttaa siten korottavasti rahoituksen hintaan ja aiheuttaa myös muita rajoituksia rahoituksen käyttöön, koska rahoitusyhtiö ja luottovakuutusyhtiö voivat hyväksyä vain varsin luottokelpoisten ostajayritysten luottoriskin.

Miksi luottoriskiä ei kannata ulkoistaa?

Rahoittamo Oy:n ensisijainen palvelu on laskurahoitus ilman luottoriskiä, koska näkemyksemme mukaan luottoriskin ulkoistamisesta aiheutuvat kustannukset ovat epäsuhteessa luottoriskin ulkoistamisesta saataviin hyötyihin.

Kun yritys pitää luottoriskin itsellään, kaikki voittavat.

Saat alimman hinnan rahoitukselle etkä maksa ylimääräisestä. Siitä huolimatta Rahoittamo hoitaa huomautukset, perinnän ja raportoinnin, joten tiedät tarkalleen asiakkaiden maksutilanteen.

Myy laskusi meille ja aloita tänään!

Rahoittamo keskittyy nopeuteen ja ketteryyteen. Jos otat yhteyttä aamupäivällä ja päästään heti yhteisymmärrykseen, voit saada rahat ensimmäisistä laskuista jo iltapäivästä.

Yrityksesi kulmakivi on vankka talous. Mitä paremmin olet suojautunut heilahduksilta ja satunnaismuuttujilta, sen paremmin voit keskittyä olennaiseen ja nukkua yösi hyvin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Call Now Button