Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Blogi

Laskurahoitus: Usein kysytyt kysymykset

Mikä on laskurahoitus: Usein kysytyt kysymykset

//
Posted By
/
Comment0
/
Categories

Mikä on laskurahoitus? Laskurahoitusta käyttävä yritys siirtää laskujaan eli myyntisaataviaan rahoitusyhtiölle ja saa niitä vastaan kilpailukykyistä luottoa.

Laskurahoitus tai toisin sanottuna laskujen myyminen on siis tapa saada maksamattomiin laskuihin sidotut varat välittömästi yrityksen käyttöön, mikä nopeuttaa yrityksen kassavirtaa turvaten pakollisten menojen kattamisen ja mahdollistaa investoinnit.

Viime vuosina varsinkin suurostajien edellyttämät pitkät maksuajat, jopa 90 päivään asti, ovat aiheuttaneet suomalaisten yritysten kassankiertoon huomattavaa hidastumista. Tässä tapauksessa laskurahoitus on erinomainen tapa paikata väliaikaista kassavajetta.

Yrityksemme Rahoittamo Oy on 100 %:sesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys, joka tarjoaa joustavaa laskurahoitusta ilman piilokuja tai pitkään sitovaa sopimusta.

Keitä asiakkaamme ovat ja kenelle palvelumme sopii?

Rahoittamon asiakkaat operoivat kymmenillä eri toimialoilla palvelujen, teollisuuden ja tavarakaupan aloilla aina mainostoimistoista rakennusliikkeisiin. Asiakkaamme ovat pieniä ja keskisuuria Suomen kaupparekisteriin kuuluvia henkilö- ja osakeyhtiöitä. Laskurahoitus soveltuu siis hyvin erilaisille yrityksille ja liiketoimintamalleille.

Yleisellä tasolla laskurahoitus on erinomainen vaihtoehto varsinkin sellaisille yrityksille, joilla pääomaa on sidottu varastoon tai pitkät laskujenmaksuajat vaikuttavat hidastavasti yrityksen kassavirtaan.

Kokemuksemme mukaan kaikessa liiketoiminnassa on ensiarvoisen tärkeää, että laskuttava yritys saa maksut mahdollisimman nopeasti. Kassan kiertonopeuden kriittisyys korostuu varsinkin silloin, jos yrityksen toiminta ja toimiala on sellainen, jossa laskutettavaa syntyy harvakseltaan ja laskut ovat sen vuoksi isoja.

Yrityksen liikevaihtoon nähden suuret laskut, laskutus kerran kuukaudessa, 60–90 päivän maksuehdot ja valitettavan yleiset maksuviiveet laskujen eräännyttyä ovat sellainen kombinaatio, joka voi pahimmillaan lamaannuttaa yrityksen toiminnan, kun kipeästi kaivatut maksut odottavat suuryritysasiakkaiden reskontrajonossa.

Miksi laskurahoitus?

Laskurahoitus sopii hyvin erilaisille yrityksille ja monenlaisiin liiketoimintamalleihin. Laskurahoitus on nykyään itsestään selvä työkalu monen suomalaisen kasvuyrityksen kassavirranhallinnassa ja kasvutarinassa.

Laskurahoituksen avulla saat rahoitusyhtiöltä kolme tärkeää palvelua:

  1. Saat rahat heti laskutuspäivänä yrityksesi tilille vähennettynä ainoastaan rahoitusprovisiolla ja laskunkäsittelymaksulla.
  2. Rahoitusyhtiö hoitaa myyntireskontran ylläpidon ja tarvittaessa laskujen karhuamisen.
  3. Saat rahoitusyhtiön asiantuntijoiden apua nykyisten ja tulevien asiakkaittesi luottokelpoisuuden arvioimiseksi.

Mitä hyötyä laskurahoituksesta on?

Laskurahoituksen hyöty on siis se, että:

  • vältyt turhilta luottotappioilta
  • sinun ei tarvitse huolehtia laskujen karhuamisesta
  • saat laskuista heti rahat tilillesi.

Perinteisten pankkien tarjoamia yrityslainoja koskeva kiristynyt EU-sääntely on edesauttanut laskurahoituksen suosion kasvua. Pankeilla on ollut viime vuosina tarjolla hyvin niukasti rahoitusta pienille yrityksille ja tämä on käytännössä hidastanut pienten yritysten kasvua Suomessa.

Laskurahoituksessa on myös se hyvä puoli, että sesonkipainotteisesti toimiva yritys pystyy tasoittamaan kassavirtaansa huomattavasti, koska yritys voi käyttää laskurahoitusta joustavasti myyden yhden tai useamman laskun aina tarpeen mukaan. Näin toimimalla yrityksen rahoituksen suunnittelu helpottuu, mikä mahdollistaa paremman neuvotteluaseman omissa ostoissa (mm. kassa-alennusten hyödyntämisen) ja luottotappioriskien pienentymisen.

Milloin laskurahoitus ei ole kannattava tai sopiva vaihtoehto?

Jos yritykselläsi on ainoastaan erittäin vakavaraisia ja säntillisiä asiakkaita ja olet pystynyt sopimaan heidän kanssaan oman kassanhallintasi kannalta riittävän lyhyet maksuehdot ja laskuja on kappalemääräisesti vähän, niin siinä tapauksessa laskurahoitus ei välttämättä ole tarpeellista.

Usein on kuitenkin niin, että liiketoiminnan kasvun jatkumista varten pitäisi tehdä rohkeasti investointeja. Jos yritykselläsi ei silloin ole yrityslainan edellyttämiä vakuuksia käytettävänään, voi laskurahoitus olla ratkaisu, vaikka laskurahoitus perinteisesti ajatellaankin käyttöpääomarahoitukseksi (eikä investointirahoitukseksi).

Kirjoitimme toukokuussa 2019 uuden yrityksen perustamisesta blogin, jossa olemme kertoneet tarkemmin kuudesta erilaisesta yritysrahoituksen muodosta. Voit tutustua blogiin tästä klikkaamalla.

Tässä on syytä vielä muistuttaa, että laskurahoitus ei sovellu ennakkolaskujen rahoittamiseen. Ennakkolaskusta on kyse, kun laskutettavan palvelun loppuun suorittaminen tai tavarantoimitus tapahtuu vasta laskutuksen jälkeen. Tällöin laskujen rahoittaminen ei ole mahdollista, koska ennakkolaskutuksen hetkellä saatava ei vielä ole juridisesti vakuuskelpoinen. Lakimiehet kutsuvatkin ennakkolaskuja ”ansaitsemattomiksi saataviksi”, jolla viitataan siihen, että saatava ansaitaan lopullisesti vasta silloin kun laskutettu palvelu on loppuun asti suoritettu tai myyty tavara on luovutettu asiakkaalle.

Mikä on laskurahoituksen hinta?

Laskujen kaupassa veloitamme ainoastaan rahoitusprovision laskun loppusummasta ja laskunkäsittelymaksun. Provision suuruuteen vaikuttaa eniten laskun loppusumma, ostajayrityksen luottoluokitus ja laskun maksuehto.

Rahoittamon laskurahoitussopimus on kuitenkin joustava, joten se velvoita yritystäsi pitkään sopimukseen. Emme myöskään veloita vuosimaksuja tai muita piilokuluja, kuten moni kilpailijamme. Olemme myös 100 %:sesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Laskurahoitus / Rahoittamo

Voit tutustua yrityksemme palvelukuvaukseen, josta voit tarkemmin katsoa tietoa tärkeimmästä palvelustamme eli laskurahoituksesta.

Mikäli sinulle tulee kysyttävää, voit soittaa meille arkisin 9–17 puhelinnumeroon 0207 342 642 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Call Now Button