Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Blogi

Kuvassa on neljä kylttiä ja niissä lukee englanniksi milloin, missä, kuinka ja miksi.

Haastattelussa Rahoittamon toimitusjohtaja Kimmo Klemola

//
Posted By
/
Categories

Vuonna 2013 alkunsa saanut Rahoittamo Oy on ehtinyt taipaleensa aikana muodostua erääksi Suomen laskurahoitusalan lupaavimmista tulokkaista.

Rahoittamon perustajalla on vankka kokemus. Yrityksen perustaja Kimmo Klemola on 49-vuotias paljasjalkainen helsinkiläinen, joka tunnetaan eräänä Suomen laskurahoitusalan varhaisista pioneereista. Hän oli 90-luvulla mukana muun muassa lanseeraamassa Suomen ensimmäistä laskut rahaksi -tyyppistä palvelua Aktiv Kapital -rahoitusyrityksessä. Klemola on opiskellut kaupallista alaa ja oikeustiedettä.

Toimittaja Juha Lehtonen haastatteli Klemolaa ja selvittää, mistä Rahoittamo on tulossa ja mihin sen palveluita tarvitaan. Kelaa alas ja lue koko haastattelu.

Miten Rahoittamo Oy sai alkunsa?

”Rahoittamo sai alkunsa vuonna 2013. Olin lopettanut työsuhteeni Aktiv Kapitalissa ja minulle tarjoutui tilaisuus toteuttaa pitkäaikainen haaveeni. Ryhdyin osakkaaksi laskurahoitusta tarjoavaan yritykseen.

Olin vuosien varrella huomannut, että markkinoilta puuttui pienille ja keskisuurille yrityksille sopiva laskurahoitusvaihtoehto, koska pankit ja suuret kansainväliset rahoitusyhtiöt eivät olleet rakentaneet palvelujaan ja prosessejaan näille yrityksille sopiviksi.

Löysin vuosien varrella kertyneiden sosiaalisten verkostojeni avulla laskurahoitustoiminnasta kiinnostuneen sijoittajatiimin, jonka avulla yrityksen rahoitus- ja osaamispohja saatiin nopeasti kuntoon.

Tavoitteenamme oli rakentaa laskurahoitusyhtiö, jonka prosessit toimisivat mahdollisimman yksinkertaisesti. Siksi asiakkaan kannalta palvelumme ovat helppoja, havainnollisia ja maalaisjärkisiä. Tämä on eräs suurimpia kilpailuvalttejamme. Palvelun nopeus ja yksinkertaisuus tekevät Rahoittamosta monille houkuttelevan vaihtoehdon.”

Miksi juuri Rahoittamoa tarvitaan Suomen rahoitusmarkkinoilla?

Erotumme kilpailijoistamme ennen kaikkea asiakaspalvelumme osalta. Asiakkaamme voivat aina asioida päätösvaltaisen henkilön kanssa. Asiakaspalvelija tuntee asiakkaan kulloisenkin laskurahoitustilanteen ja voi yhden luukun periaatteella palvella asian alusta loppuun asti. Emme pompottele asiakkaita luukulta toiselle.

Laskut rahoitamme nopeasti. Käytännössä hoidamme kaikki rahoitukset saman työpäivän kuluessa, mikä ei ole itsestäänselvyys tällä alalla.

Erilaisia erikoistilanteita varten sovimme asiakkaidemme kanssa aina tarkat pelisäännöt. Näin varmistamme, että laskurahoitus sujuu vaivattomasti kaikissa tilanteissa.

Rahoittamon omistuspohja ja toiminnan jälleenrahoitus on täysin kotimaista – toisin kuin lähes kaikilla kilpailijoillamme. Yhtiömme toiminta rahoitetaan pääosin osakkaiden antamilla lainoilla ja pienemmältä osin kotimaisella pankkirahoituksella.”

Mikä tekee rahoitusalan työstä sinulle henkilökohtaisesti kiinnostavaa ja mielekästä?

”Olen tehnyt tätä työtä jo 90-luvulta asti. Olen saanut työskennellä myynnin, markkinoinnin, tuotekehityksen, IT:n ja asiakaspalvelun rajapinnoissa. Työ on ollut ja on edelleen erittäin monipuolista, koska asiakaskuntaamme kuuluu lukemattomia eri toimialoja, joilla kaikilla on omat erityspiirteensä.

Työssäni saan usein onnistumisen tunteita, kun asiakkaat antavat myönteistä palautetta palvelustamme. Tuntuu hyvältä, kun voin auttaa asiakkaitamme rahoituksen ja luotonvalvonnan eri osa-alueilla.”

Tekeekö Rahoittamo Suomesta tai maailmasta paremman paikan?

”Liikeideamme on yksinkertaisimmillaan se, että pidämme liike-elämän rattaat pyörimässä vauhdittamalla myyntisaatavien kiertoa. Parantunut kassavalmius auttaa asiakasyrityksiämme kasvamaan ja palvelumme vapauttaa yrittäjän työaikaa oman bisneksen kehittämiseen.

Palvelumme ansiosta yrittäjän aikaa ja energiaa kuluu vähemmän kassan riittävyyden murehtimiseen ja eräpäivien seurantaan. Olemme myös avuksi luotonvalvonnassa ja autamme myyjäyrityksiä luottoriskien hallinnassa. Näin vähennämme yritysten luottotappioita.

Missä näet Rahoittamon viiden vuoden kuluttua?

”Viiden vuoden kuluttua Rahoittamo on kasvanut ja kehittynyt vakaasti, ja palvelutarjontamme on monipuolistunut. Valikoimastamme löytyy tulevaisuudessa monipuolisempia rahoitusratkaisuja yhä moninaisempiin tarpeisiin nykyisen laskurahoituspalvelun lisäksi.

Muun muassa ulkomaankaupan nykyistä laajempi rahoittaminen voi olla jatkossa hyvä kasvualue. Monet suomalaistaustaiset yritykset toimivat nykyään myös Baltiassa ja muissa Pohjoismaissa, ja paikallistuntemuksen kartuttaminen edellyttää asemapaikkaa kyseisessä maassa. Kenties viiden vuoden kuluttua Rahoittamo voisi olla ottamassa ensiaskeleitaan kansainvälistymisen polulla.”