Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Blogi

Valkoinen graafi, jossa vihreä nuoli nousee ylös.

Näin laskurahoitus tukee yrityksen kasvua

//
Posted By
/
Categories

Laskurahoitus on näppärä keino auttaa yritystä ylläpitämään kasvua ja kehittämään liiketoimintaansa. Yrityksen tilanteesta riippuen laskurahoitus voi olla joko kasvun pääasiallinen rahoituslähde tai toimia sivustatukena lainarahalla tapahtuvalle kasvulle.

Laskurahoitus pähkinänkuoressa

Laskurahoituksessa yritys siirtää myyntisaataviaan rahoitusyhtiölle ja saa niitä vastaan edullista luottoa. Käytännössä laskujen myyminen on siis tapa saada laskuihin sidotut varat välittömästi yrityksen käyttöön.

Etenkin isojen asiakkaiden edellyttämät pitkät maksuajat voivat asettaa pk-yrityksen talouden koville. Tällöin laskurahoitus on hyvä tapa paikata väliaikaista kassavajetta.

Kasvuyritysten on nykyään vaikea saada yrityslainaa

Laskurahoitus on osa yhä useamman suomalaisen kasvuyrityksen kassavirranhallintaa. Tähän on useita syitä. Eräs tärkeä syy laskurahoituksen suosion kasvuun liittyy pankkien yrityslainoja koskeviin perustavanlaatuisiin ongelmiin. Pankeilla on ollut viime vuosina tarjolla hyvin heikosti rahaa pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämä on hidastanut yritystoiminnan kehittymistä Suomessa.

Iloisena uutisena Osuuspankin ja Euroopan investointirahaston välinen tuore sopimus takaa vuosien 2016 ja 2017 aikana 150 miljoonaa euroa edullista lainaa kasvuyrityksille. Tämä on kuitenkin harmillisesti vain väliaikainen ratkaisu ongelmaan.

Etenkin pienten startup-yritysten kansainvälistyminen tyssää valitettavan usein rahoitusmahdollisuuksien rajallisuuteen. Pieni yritys ei yleensä pysty tarjoamaan pankkilainalle kiinteitä vakuuksia. Joskus on niinkin, että nopeilla markkinoilla toimiva startup-yritys ei edes ehdi odotella pankin edellyttämän pitkän hakuprosessin päättymistä. Kun rauta on kuumaa, on taottava. Tässä tilanteessa apuun saapuu laskurahoitus.

Joskus koko kasvuprojektin voi rahoittaa laskurahoituksella

Ne toimialat, joilla asiakkaiden maksuajat ovat tyypillisesti pitkiä, voivat hyötyä laskurahoituksesta kaikkein eniten. Esimerkiksi maahantuojat tai vientiyritykset saattavat tarvita liiketoimintansa kehittämiseksi runsaasti rahaa, mutta samalla iso osa pääomasta on sidottuna myyntisaataviin.

Pienelle yritykselle voi olla suoranainen lottovoitto saada suuri tilaus asiakkaalta. Joskus käyttöpääoma ei kuitenkaan yksinkertaisesti riitä tilauksen toteuttamiseen, ja yritys joutuu näin vaikeaan tilanteeseen.

Tällöin luontevin ratkaisu on muuntaa myyntireskontran avoimissa saatavissa jumittava käyttöpääoma käteiseksi. Tämän voi helpoiten tehdä laskurahoituksen avulla.

Laskurahoitus parantaa kasvuyritysten maksuvalmiutta

Laskurahoitus on hyödyksi monenlaisille kasvuyrityksille. Jopa yritykset, joiden perusrahoitus on vakaalla pohjalla, voivat kiihkeän kasvun vaiheessa hyötyä laskurahoituksen tarjoamasta joustavuudesta.

Kasvavan yrityksen taloudelliset resurssit on usein sidottu uuden liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen talous on tällöin pingottunut kuin viulunkieli. Tämä asettaa haasteita käyttöpääoman hallinnalle, ja pienetkin yllätykset tai heilahdukset voivat johtaa tilanteeseen, jossa vaikkapa palkkojen tai verojen maksaminen myöhästyy. Tällainen tilanne voi vaarantaa yrityksen toiminnan jatkumisen.

Kasvuvaiheen yritys voi välttää kuoppia kassavirrassa myymällä laskujaan rahoitusyhtiölle. Tällöin yritys siirtää valikoidun osan laskusaatavistaan rahoitusyhtiölle ja selviää näin yli taloudellisesti vaikeasta kaudesta.

Parantunut maksuvalmius myös lisää yrityksen luotettavuutta tavarantoimittajien silmissä sekä pitää työntekijät tyytyväisinä, kun maksut ja palkat saapuvat tilille ajallaan.

Rahoittamo on nopea ja näppärä laskurahoittaja

Rahoittamo on nuori ja joustava laskurahoitukseen erikoistunut yritys. Perustamisvuotensa 2013 jälkeen se on noussut nopeasti haastamaan rahoitusalan suuria toimijoita.

Rahoittamo on opittu tuntemaan etenkin henkilökohtaisesta ja asiantuntevasta asiakaspalvelustaan. Se on kerännyt yrittäjiltä runsaasti kiitosta. Asiakaspalvelijat tietävät asiakkaidensa tilanteen ja heillä on valtuudet tehdä välittömästi näitä koskevia päätöksiä. Asiakasta kuunnellaan rahoituspäätöstä tehdessä.

Laskurahoitus järjestyy Rahoittamolta nopeammin kuin useimmilta kilpailijoilta. Asiakas voi saada laskusaataviin sidotut rahat käyttöönsä jo saman vuorokauden aikana.

Yritys voi myydä Rahoittamolle vaikka vain yksittäisen laskun kerrallaan, mutta tarvittaessa voidaan rahoittaa myös yrityksen koko laskutus. On hyvä huomioida, että Rahoittamo vastaa myös eräpäivän valvonnasta – sekä perinnästä, jos laskun maksaja ei suoriudukaan maksuistaan ajoissa.