Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Blogi

Kaksitoista tapaa yrityksen kasvattamiseen

//
Posted By
/
Categories

Olet todennäköisesti usein miettinyt keinoja kasvattaa yritystäsi.

Mikä voisikaan olla helppo ja nopea tapa varmaan kasvuun?

Tässä blogissa käsittelen useita keinoja, joita kannattaa ottaa käyttöön tai ainakin ”mietintämyssyyn”.

Alla olevasta listasta löydät tavat, joita tämä blogi käsittelee. Toivottavasti joku näistä ideoista soveltuu päivittäiseen käyttöösi!

 1. Laskujen myynti
 2. Sosiaalinen media
 3. Tunnetko asiakkaasi oikeasti?
 4. Henkilökunnan koulutus ja tyytyväisyys
 5. Kanta-asiakasohjelma
 6. 80/20-sääntö
 7. Kysy ja jaa tietoa. Älä jätä kaikkea tietoa oman onnensa nojaan.
 8. Kehitä itseäsi ja sijoita yritykseesi ja brändiisi
 9. Sisältömarkkinointi
 10. Hyväntekeväisyys / Sponsorointi
 11. Asiakaspalvelu
 12. Usko itseesi ja omaan tekemiseesi!

1. Laskujen myynti

Laskujen myynti on helpoin ja nopein tapa kasvattaa yritystäsi vauhdikkaamman kassavirran avulla. Laskujen myynnin avulla saat laskuista rahat kassaan heti. Laskujen myynnissä siirrät rahoitusyhtiölle uudet myyntilaskusi, joita vastaan saat edullista ja nopeaa luottoa laskujen toimiessa panttisaatavina rahoitusyritykselle.

Nykyään erityisesti pörssiyhtiöiden vaatimat pitkät maksuajat aiheuttavat pienille yrityksille maksuvaikeuksia, mikä vaikeuttaa ja hidastaa pienyritysten kasvua olennaisesti. Laskujen myynti on myös siitä hyvä vaihtoehto, että sopimus on joustava, eikä se velvoita määräaikaisuuteen. Saat laskuillesi yleensä 100 %:n rahoituksen.

Voit tutustua esimerkiksi Rahoittamon toimintaan laskujen ostossa ja soittaa meille numeroon 0207 342 642. Sinua palvelee aina asiakaspalvelija, jolla on valtuudet ja ymmärrys hoitaa asiat loppuun asti ymmärrettävästi ja helposti.

2. Sosiaalinen media

Toimialasta riippuen enemmistölle yrityksistä, varsinkin kuluttajamyynnin sektorilla, on sosiaalisessa mediassa läsnäolo välttämätöntä. Sosiaalisen median vuorovaikutus auttaa yritystäsi olemaan ajan hermolla ja ymmärtämään paremmin asiakkaitasi ja toimialaasi sekä tulevaisuuden trendejä. Opit mitkä avainsanat Google-hauissa korostuvat nyt ja tulevaisuudessa. Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa on siis erinomainen tapa kasvattaa yritystäsi ja ymmärtää asiakaskuntaasi.

3. Keitä asiakkaasi ovat?

Yrityksen tärkein ”omaisuus” on luonnollisesti oma asiakaskunta, koska ilman asiakaskuntaa ei yrityksellä voi olla tuloja. Asiakkaista kannattaa siis pitää hyvää huolta ja ymmärtää mitä he haluavat tuotteiltasi ja palveluiltasi, jotta osaat jatkuvasti kehittää toimintaasi vastaamaan markkinatilannetta. Voit kehittää omaa tuotettasi tiettyjen asiakkaiden toimiessa pilotteina ja pyytää heiltä suoraa palautetta ennen kuin lanseeraat tuotteesi laajemmalle asiakaskunnalle.

4. Henkilökunnan kehitys ja tyytyväisyys

Kuten edellisessä kohdassa mainitsin, ilman asiakkaita ei ole yritystoimintaa. Toisaalta voidaan ajatella myös, että henkilökuntasi muodostaa yrityksesi. Kehittämällä yrityksesi henkeä ja henkilökunnan osaamista, pysyvät he jatkossakin suurimpana voimavaranasi. Perhemäinen tunnelma yrityksessä luo hyvän tunnelman työskennellä, mikä heijastuu yrityksesi asiakkaisiin positiivisesti ja sitä kautta myös kasvuun.

On selkeää tutkimustietoa siitä, että vanhan liiton johtamistyyleihin jämähtäneet yritykset eivät pärjää nykytyömarkkinoilla. Vanhan ajan johtamista voisi verrata esimerkiksi armeijan hierarkiaan. Tämäkin voi olla kompastuskivi usealle yritykselle, koska henkilökuntasi on aina tärkein voimavarasi. Miksi et siis panostaisi heidän hyvinvointiinsa?

5. Kanta-asiakasohjelma

Kanta-asiakasohjelma ei luonnollisesti sovellu kaikkiin yrityksiin, mutta useaan se soveltuu hyvin. Kanta-asiakasohjelma on todella hyvä tapa sitouttaa asiakas käyttämään ainoastaan sinun palvelujasi. Yksinkertaisimmillaan voit esimerkiksi antaa kanta-asiakkaalle jokaisesta uudesta tilauksesta tietyn prosentuaalisen alennuksen. Yleisellä psykologisella tasolla ihmisten on vaikea vastustaa hyviä alennuksia tai kanta-asiakasohjelmasta saatuja etuja. Toistuvien hyvien alennusten jälkeen asiakas ajattelee itsensä tärkeäksi ja todennäköisesti suosittelee yritystäsi eteenpäin. Hyvänä esimerkkinä toimivasta kanta-asiakasohjelmasta on S-ryhmän bonusjärjestelmä.

6. 80/20-sääntö

80/20-sääntö tarkoittaa sitä, että 80 % seurauksista johtuu 20 %:sta syitä. 80/20-sääntö yrityksen näkökulmasta tarkoittaa sitä, että sinun kannattaa fokusoitua tuottavimpiin asioihin yrityksessäsi. Ei kannata tehdä töitä, joista ei viivan alle jää mitään tai työpanokseen nähden työstä jäävä kate on liian heikko.

80/20-sääntö tarkoittaa sitä, että 20 %:n työllä saat 80 % tuloistasi. Sääntö toimii myös niin, että 20 % asiakkaistasi tuottaa 80 % yrityksesi liikevaihdosta.

Mahdollisesti sinulle tulee heti hyväkatteinen projekti mieleen? Voit myös miettiä yrityksesi eri osatoimintojen tuloksellisuutta, kuten mainoskuluja ja työntekijöiden työtehtäviä.

7. Kysy ja jaa tietoa. Älä panttaa kaikkea tietoa itselläsi.

Älä koskaan epäröi kysyä vaikealla hetkellä toisilta yrityksiltä neuvoa. Kukaan meistä ei voi tietää kaikkea eikä siihen pidäkään pyrkiä. Jakamalla tietoa tuntemiesi yrittäjäkollegojen kanssa, saat heistä todennäköisesti luottokumppaneita hyödyttäen molempia. Hyvät yhteistyökumppanit omalla alalla nostavat yrityksesi arvoa. Ole siis valmis jakamaan tietoa rohkeasti!

8. Kehitä itseäsi sijoittamalla yritykseen

On kriittisen tärkeää yrityksen alkutaipaleella, että sijoitat mahdollisen voiton takaisin yritykseen. En voi alleviivata tätä tarpeeksi, mutta varsinkin ensimmäisinä vuosina sinun kannattaa yrittää sijoittaa 100 %:sesti kaikki tuotot takaisin yritykseen voidaksesi kasvaa nopeasti ja parantaaksesi yrityksesi puskureita väistämättä joskus vastaan tulevia huonoja aikoja varten.

9. Sisältömarkkinointi

Internetissä tapahtuvan sisältömarkkinoinnin käsite ei monellekaan yrittäjälle herätä tunteita suuntaan tai toiseen. Ensimmäinen reaktio todennäköisesti on se, että siihen ei kannata uhrata aikaa ja rahaa, jolloin olet 100 %:sesti väärässä.

2020-luvun nettimarkkinointi on entistä sisältöpainotteisempaa, koska varsinkin kuluttajat haluavat tutkia tuotteita ja palveluntarjoajia netin kautta tarkemmin ennen omaa ostospäätöstään. Olet varmasti itsekin?

Sisältömarkkinoinnin ideana on se, että omalla nettisisällölläsi annat aidosti arvokasta tietoa asiakkaillesi, etkä ”ylimainosta” omaa tuotettasi esimerkiksi blogia kirjoittaessasi. Ajatus tässä on se, että jakaessasi käyttökelpoista ja valmiiksi pureskeltua tietoa luottamuksesi kasvaa toimialasi ”guruna”. Googlen hakukonerobotit kiittävät silloin sinua antaen sivustollesi korkeamman luottamusluokituksen ja lisäten näkyvyyttäsi Googlen hakutuloksissa, mikä tarkoittaa ilmaisia asiakaskontakteja.

Sisältömarkkinointisi kautta ratkaisun pulmaansa löytänyt kuluttaja palaa helpommin uudelleen sivuillesi ja mahdollinen ensimmäinen yhteydenotto on lähellä. Täytyy ehdottomasti myös alleviivata sitä, että sisältömarkkinoinnin kautta tullut uusi yhteydenotto ei ole mikään ”kylmä kontakti”, koska olet hankkinut jo kuluttajan luottamuksen, jolloin asiakkuuden aloittaminen on helpompaa.

Sisältömarkkinointi on siis ehdottomasti yksi parhaista tavoista kasvattaa yritystäsi, mutta se vaatii työtä ja aikaa. Sisältömarkkinointia voivat olla esimerkiksi e-kirjat, podcastit, asiakasarvostelut, tilastot, videot, kuvat tiedon kera, osto-oppaat ja blogit muutamia mainitakseni.

10. Hyväntekeväisyys / Sponsorointi

Tämä ikivihreä tapa kasvattaa yrityksesi tunnettavuutta toimii nyt ja aina. Jos olet esimerkiksi paikallinen rakennusyrittäjä ja järjestät oman logosi paikallisen juniorijoukkueen paitaan pientä sponssia vastaan, se ei koskaan ole huono idea. Voit myös harkita muunkinlaista toimialaasi sopivaa hyväntekeväisyyttä kasvattaaksesi yrityksesi tunnettavuutta.

11. Asiakaspalvelu

Nopea, luotettava ja ystävällinen asiakaspalvelu on avain yrityksen kasvattamiseen ja vanhojen asiakkuuksien ylläpitoon. Asiakaspalvelussa tärkein asia on se, että asiakas saa haluamansa palvelun nopeasti ja kysymyksiinsä vastaukset, jolloin hänelle jää hyvä vaikutelma. Ole aina ystävällinen asiakkaillesi, vaikka kyseessä olisi reklamaatio. Muista kuunnella ja antaa suunvuoro!

Tässä muutama vinkki:

 • Kuuntele asiakastasi.
 • Aloita tervehdyksellä ja lopeta kiitokseen.
 • Vastaa nopeasti.
 • Tunne hyvin tuotteesi tai palvelusi, että voit vastata kattavasti asiakkaasi kysymyksiin.
 • Ole ystävällinen aina asiakkaillesi
 • Mikäli haluat ylittää asiakkaasi odotukset, voit muutaman päivän päästä laittaa hänelle sähköpostia tai soittaa takaisin, että saiko hän ratkaisun ongelmaansa.

12. Usko itseesi

Tämä viimeinen vinkki on kuitenkin kaikista paras, koska oman yrityksesi menestys on sinun unelmasi. Kasvu voi joskus olla pelottavaakin, koska riskit ja vastuu kasvavat. Hyvän liiketoimintasuunnitelman ja pohjatyön jälkeen olet kuitenkin valmis ottamaan kasvun vastaan.

Sinun kannattaa jatkuvasti keksiä uusia tapoja kasvulle pelkäämättä epäonnistumisia. Ainoastaan testaamalla uusi tapoja voit löytää ratkaisun. Sinun täytyy myös olla kärsivällinen ja työskennellä varsinkin yrityksen alkuaikoina ahkerasti lannistumatta. Vähitellen onnistumisia alkaa tulemaan enemmän ja enemmän ja olet lähempänä omaa unelmaasi.