Asiakaspalvelu arkisin 9–17
0207 342 642

Blogi

Laskurin asiantuntija ahkerasti laskin ja kynä laskeessaan talousyhtälöitä.

Miten laskurahoitus toimii Rahoittamolla?

Olemme huomanneet, että useimmiten yrittäjät ensimmäiseksi kysyvät meiltä, että miten prosessi toimii ja kauanko rahojen tilitys kestää laskujen lähettämisestä Rahoittamolle. Tämänkertainen blogimme kertookin laskurahoituksen prosessista sekä Rahoittamon että uuden yrittäjän näkökulmasta, kun myyt laskusi meille.

Laskurahoitus lähtee siitä, että yritykselläsi on oltava laskutuskelpoinen myyntilasku. Olet siis myynyt palvelua tai tavaraa asiakkaallesi, ja palvelu on loppuun asti suoritettu tai tavara on jo toimitettu asiakkaallesi.

Mikäli palvelun/tavaran toimitus tapahtuu vasta laskutuksen jälkeen, on kyseessä ennakkolaskutus, johon laskurahoitus ei valitettavasti sovellu, koska ennakkolaskutuksen hetkellä ei vielä ole kaikin puolin pätevää rahoituskelpoista saatavaa.

Otetaan esimerkiksi tukkuliike, joka myy tavaraa asiakkaalleen. Nykyään ostajayritykset voivat vaatia jopa 90 päivän maksuaikoja ostolaskuilleen, mikä aiheuttaa pienemmille ja suuremmillekin yrityksille kassavirtaongelmia, kun maksuja ei ole varaa odottaa kuukausikaupalla.

Vaikka ostaja maksaisikin laskun jämptisti eräpäivänä ilman lisäviivettä, on myyjällä huomattavan pitkä odotusaika maksun kotiutumiselle. Esimerkkinä käytetty tukkuliike tarvitsee kuitenkin jatkuvasti rahaa oman myyntivaraston täydentämiseen, joten ilman jatkuvaa ja riittävän ripeää kassankiertoa myytävä tavara loppuu ja samalla myös yrityksen myynnin kasvu seisahtuu.

Laskun luominen

Kun olet myynyt ja toimittanut tavaran tai palvelun asiakkaallesi voit luoda myyntilaskun omalla laskutusjärjestelmälläsi. Alla olevasta luettelosta näet mitkä asiat täytyy ottaa huomioon laskua laatiessa. Laskutusjärjestelmissä on yleensä vaadittavat laskutiedot automaattisesti, mutta alla oleva taulukko on varsin hyvä tarkistuslista, jos teet laskut kotikutoisesti esimerkiksi Excelillä.

Laskumerkinnät

Seuraavat laskumerkinnät ovat arvonlisäverolain 209 e §:n mukaan pakollisia:

 • laskun antamispäivä
 • juokseva tunniste (eli juokseva laskujen numerointi)
 • myyjän arvonlisäverotunniste (Y-tunnus)
 • ostajan arvonlisäverotunniste (Y-tunnus) käännetyn verovelvollisuuden tilanteissa tai kun on kyse tavaroiden yhteisömyynnistä
 • myyjän ja ostajan nimi ja osoite
 • tavaroiden määrä ja laji sekä palvelujen laajuus ja laji
 • tavaroiden toimituspäivä, palvelujen suorituspäivä tai ennakkomaksun maksupäivä
 • veron peruste verokannoittain, yksikköhinta ilman veroa sekä hyvitykset ja alennukset, jos niitä ei ole huomioitu yksikköhinnassa
 • verokanta
 • suoritettavan veron määrä
 • merkintä myynnin verottomuudesta tai viittaus arvonlisäverolain taikka arvonlisäverodirektiivin kyseiseen säännökseen
 • ostajan verovelvollisuudesta merkintä ”käännetty verovelvollisuus”
 • ostajan laatimaan laskuun merkintä ”itselaskutus”
 • tiedot uusista kuljetusvälineistä
 • merkinnät ”voittomarginaalijärjestelmä-käytetyt tavarat”, ”voittomarginaalijärjestelmä-taide-esineet” tai ”voittomarginaalijärjestelmä-keräily- ja antiikkiesineet”
 • merkintä ”voittomarginaalijärjestelmä-matkatoimistot”
 • merkintä verollisen sijoituskullan myynnistä
 • muutoslaskussa viittaus aikaisempaan laskuun

Merkinnät verottomuudesta, käännetystä verovelvollisuudesta ym. merkitään vain, jos kyse on tällaisesta myynnistä. On myös syytä huomata, että mikäli lasku ei sisällä edellytettyjä tietoja, se tulee korjata. Jos näin ei tehdä, ostaja saattaa menettää arvonlisäveron vähennysoikeuden.

Luettelon lähde: https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/taloushallinto/laskumerkinnat-317545

Kun laskusi on valmis voit lähettää laskun Rahoittamolle PDF- tai Finvoice-tiedostona asiakaspalvelumme sähköpostiin ([email protected]). Voimme myös noutaa laskuaineistot laskutusjärjestelmästäsi esimerkiksi FTP-siirtona tai muun konekielisen yhteyden avulla, mikäli sellainen tapa on mahdollinen käyttämäsi laskutusohjelmiston puolelta.

Rahoittamolla olemme joustavia siitä, että miten ja mitä kanavaa käyttäen haluat lähettää laskusi meille ja omalle asiakkaallesi. Löydämme aina parhaan ratkaisun sinulle useimmiten jo ensimmäisen yhteydenottosi aikana, koska sinua palvelee aina henkilö, joka tuntee prosessit ja voi hoitaa asiat alusta loppuun asti.

Saatuamme laskusi käsittelemme sen ja saat rahat siitä viipymättä. Laskusi ulkoasu tulee pysymään täysin samana ja lisäämme ainoastaan siirtomerkinnän laskuusi mistä näkyy selvästi, että lasku on siirretty kokonaisuudessaan Rahoittamolle.

Tiivistettynä siirtomerkintä kertoo sen, että laskusaatava on siirretty Rahoittamolle ja maksusuorituksen voi suorittaa ainoastaan meidän pankkitilillemme. Mikäli asiakkaasi kuitenkin vanhasta muistista maksaisi vahingossa ohimaksuna sinun tilillesi, on sinun siirrettävä saamasi virhemaksu Rahoittamon tilille, ettei asiakkaallesi lähde maksumuistutusta Rahoittamolta.

Lähetämme laskut ja niiden mahdolliset liitteet asiakkaallesi sellaisessa muodossa kuin asiakkaasi edellyttävät. Yleisimmät laskutustavat ovat paperi-, verkko- ja sähköpostilaskut eli käyttäessäsi laskurahoitusta laskutuskäytäntöösi ei asiakkaasi näkökulmasta tule muutoksia ja asiat hoidetaan niin kuin olet aina aiemminkin tottunut tekemään.

Laskujen tultua käsitellyiksi teemme sinulle kuitin Rahoittamolle siirretyistä laskuistasi ja rahoitamme lähes aina kaikki laskut samana arkipäivänä. Laskuista miinustetaan sovittu provisio laskutuksen bruttomääräisestä kokonaissummasta ja laskujen lukumäärään perustuva käsittelymaksu.

Rahoittamon prosessi, hinnoittelu ja raportointi on erittäin selkeä ja havainnollinen moneen kilpailijaamme verrattuna, koska kaikki rahoitetut laskut kirjataan yhdelle kuitille. Meillä ei myöskään ole käytössä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Miten voin ottaa yhteyttä?

Mikäli olet kiinnostunut rahoittamaan laskujasi, voit ottaa meihin yhteyttä kotisivujemme yhteydenottosivun kautta, lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittaa numeroon 0207 342 642. Asiakaspalvelumme palvelee sinua arkisin 9.00–17.00.

Rahoittamolla sinua palvelee aina toimihenkilö, jolla on valtuudet hoitaa asiat alusta loppuun. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että sinua ”pompotellaan” luukulta toiselle. Tilanteet ja kysymykset ratkotaan nopeasti ja maalaisjärkeä käyttäen, jolloin molemmat osapuolet ovat heti kartalla mitä tapahtuu ja mitä kannattaa seuraavaksi ottaa huomioon.

Rahoittamon laskurahoituksesta allekirjoitettava yhteistyösopimus on joustava. Voit käyttää palveluamme ja lähettää meille laskuja tarpeesi mukaan ja pitää välillä taukoa, mikäli tarvetta ei esimerkiksi sesonkivaihtelun vuoksi ole ympärivuotisesti. Palvelumme ei sisällä kiinteää vuosimaksua tai piilokuluja, vaan hinnoittelu perustuu sovittuun kiinteään laskunkäsittely- ja postitusmaksuun sekä laskun loppusummasta laskettavaan rahoitusprovisioon.